Skip to content
Varighed:
5 dage
Prisen:
10.900 , -

Fotografering, natur & eventyr

Turen afvikles fra d. 25. til 29. september 2024.

Elsker du at tage billeder? Hvorfor så ikke udforske dine fotograferingsfærdigheder i et af verdens mest fantastiske landskaber sammen med andre, der deler samme passion for naturen og fotografering?

Du behøver ikke være en mesterfotograf på forhånd eller at eje det nyeste gear, bare lysten til at lære er nok. Undervisningen vil henvende sig både til dig der tager billeder med telefonen og dig der har et system- eller spejlrefleks-kamera. Der er naturligvis flest muligheder og guldkorn at hente for dem der har et kamera som kan indstilles manuelt, men der vil sideløbende være gode fifs til indstillinger du kan lave på telefonen, som vil gøre dine billeder bedre.

Vores erfarne team består af: Sarah Green, en prisvindende dansk naturfotograf, og Fie & Bjørn, som er Lofoten-eksperter og kender øernes hemmeligheder og unikke steder. Sammen vil vi dagligt guide dig gennem workshops og praktiske øvelser, så du kan forbedre dine fotografiske evner, samtidig med at vi sammen udforsker de spektakulære og ikoniske landskaber på Lofoten.

Vi kommer tæt på de lokale, når vi bor på Kaikanten Kro & Rorbu. På Kaikanten får vi en autentisk oplevelse med Lene og Kristian som værter, og de garanterer komfort, lokal mad og bekvemmelighed. Kaikanten er placeret et stenkast fra havet og indeholder masser af historie. Vi kommer til at bo fordelt i 3 hyttelejligheder, hver med eget køkken. Der er to toiletter i de to største lejlighedsytter og én i den mindste til tre personer. Vi vil blive indkvarteret på deleværelser. Der vil være et godt udvalg til morgenmad i hytterne, men det vil fungere som ‘lav-selv’. Kaikanten vil sørge for frokostpose hver dag, som vi kan tage med på vores ture.

Velkomstmiddagen starter kl. 19.30 på ankomstdagen, hvorfor vi forventer, at I ankommer inden da. Der vil være pick-up i Leknes efter kl. 15. Ligeledes vil der være transport til Leknes om søndagen efter behov. 

Hver aften, når vejret tillader det, tager vi på jagt efter det magiske nordlys.

Sidst skal vi gøre opmærksom på, at vi skal gå en tur i fjeldet. Du behøver ikke, at være atlet for at kunne være med her, men personer i almindelig fysisk form burde kunne gennemføre turen.

Bemærk, at prisen er angivet i DKK, og tilmeldingsfristen er d. 1. august 2024. Depositum betales ved tilmelding og udgør 5.500 DKK, hvilket sikrer din plads på turen. Det resterende beløb betales senest d. 1 september. Turen afholdes ved 8 tilmeldte, hvorfor vi anbefaler jer ikke at booke fly før i får bekræftelse på dette.

Dagsprogram
Klik på de enkelte dage for at læse mere
1. dag: Velkommen til Lofoten
Din rejse begynder med en velkomst i Leknes Lufthavn. Her vil du blive kørt til Kaikanten Kro & Rorbu, vores hyggelige base, hvor værterne Lene og Kristian sikrer dig komfort og en autentisk nordisk oplevelse. Aftenen byder på en lækker velkomstmiddag og mulighed for at hilse ordentligt på gruppen. Det er starten på et uforglemmeligt eventyr i Lofoten!
2. dag: Workshop, fotografering & fjeldtur
Anden dag på Lofoten begynder med en inspirerende foto workshop, hvor dygtige Sarah vil introducere dig til kunsten og teknikken bag fotografering. Fotolektion 1: The basics. I den første lektion vil vi dykke ned i, hvordan et kamera fungerer helt teknisk. Blandt andet forholdet mellem iso, blænde og lukketid samt komposition, lys og planlægning. Derudover vil vi dykke ned i landskabsfotografi, og hvad skal der til for at tage gode landskabsbilleder. Efter morgenens workshop venter et spændende udendørs eventyr, hvor vi sammen vandrer til toppen af et majestætisk fjeld. Herfra vil vi blive belønnet med en betagende udsigt over Lofotens landskaber, og vi får mulighed for at anvende vores nyerhvervede fotograferingsfærdigheder. Vær opmærksom på, at fjeldturen er fysisk udfordrende, men personer i almindelig god fysisk form burde kunne gennemføre turen.
3. dag: En Lofoten Klassiker
Tredje dagen starter med Fotolektion 2: Sådan fotograferer du nordlys. I anden lektion kommer vi ind på, hvordan man fotograferer nordlys. Hvad skal blænde, iso og lukketiden stå på? Hvordan fokuserer du i mørke? Hvordan komponerer du billeder? Du vil også lære om nordlysprognoser – sådan finder du ud af, hvordan nordlysprognosen er. Herefter vil vi besøge de ikoniske destinationer Reine og Nusfjord. Undervejs vil vi gøre flere stop for at indfange nogle af Lofotens mest imponerende og ikoniske landskaber.
4. dag: Henningsvær & selvforkælelse
Om formiddagen vil Sarah afholde Fotolektion 3: Redigering af billeder. Vi tager de bedste billeder, som I har taget på turen, og gør dem endnu flottere eller måske redder vi de vanskelige billeder. Sarah viser de grundlæggende billedredigeringsteknikker i programmet Adobe Lightroom, som er et betalingsprogram, men der kan hentes en gratis mobilversion på telefonen, som kan næsten det samme. Uanset hvad er principperne de samme og kan overføres til de fleste billedredigeringsprogrammer. På den fjerde dag tager vi efterfølgende nordpå til den ikoniske fiskerby Henningsvær. Her får vi mulighed for at besøge de lokale hyggelige butikker og caféer på egen hånd. På vores vej tilbage til basen gør vi et stop ved en fjord, hvor der vil være mulighed for at nyde en forfriskende dukkert i det kolde arktiske hav og mulighed for at komme i en traditionel sauna. Mens vi nyder de flotte landskaber og lidt selvforkælelse, vil vi tilberede en lækker frokost over bål ved fjorden. Aftenen bringer os sammen til en afskedsmiddag, hvor vi kan dele vores oplevelser og billeder fra dagenes eventyr. Det er tid til at sige farvel til denne fantastiske rejse og til nye bekendtskaber, du har fået undervejs.
5. dag: Bind sløjfen på eventyret
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til både det smukke Lofoten og dine medrejsende. Det har forhåbentligt været en uforglemmelig oplevelse fyldt med natur, fotografering og nye bekendtskaber. Selvom vi siger farvel til Lofoten, vil minderne fra denne rejse og de smukke billeder, du har taget, følge dig for altid.
Highlights
Foto-workshops
Mulighed for nordlys
Fællesskab
Fjeldtur
Sauna & BBQ
Foto-workshops
Mulighed for nordlys
Fællesskab
Fjeldtur
Sauna & BBQ
Foto-workshops
Mulighed for nordlys
Fællesskab
Fjeldtur
Sauna & BBQ
Prisen er inklusiv

4 overnatninger på Kaikanten Kro & Rorbu i deleværelser

Morgenmad alle dage

Frokost alle dage

Velkomstmiddag

Afskedsmiddag

Unik adgang til Messengergruppe

Detaljeret pakkeliste

Transport fra Leknes lufthavn fra kl. 15

Transport til Leknes Lufthavn kl. 10.30

Transport på turen

Professionel naturfotograf som guide

En guidet fjeldtur

Fotografi workshops og praksis lektioner

BBQ & arktisk sauna

Tryghed på rejsen

Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

Flybillet t/r

Rejseforsikring

2 aftenmåltider (her anbefaler vi, at I laver det sammen i hytten)

Billeder fra

Fotografering, natur & eventyr